Arbeidsmigranten Gemeente Moerdijk

Tijdens de omgevingstafel van 8 december hebben we over arbeidsmigranten gesproken. Er zijn in de toekomst minder mensen die het werk kunnen uitvoeren terwijl er juist meer mensen nodig zijn. Dit geldt vooral in de industrie, logistiek en agrarische sector. Met de vergrijzing in Nederland en het feit dat er elk jaar minder kinderen geboren worden is dit een blijvend probleem.

Bas Fraanje (regiodirecteur DSV) gaf aan: Wanneer je kleding shopt, stop je vaak een extra maat in je digitale winkelwagen, zodat je zeker weet dat je je favoriete kleding stuk zal passen. Het item wat niet past gaat terug. Dit zijn extra handelingen in de logistieke sector. Kopen online gebeurt steeds vaker, dus zijn er ook meer mensen nodig om het werk gedaan te krijgen. Dit zie je ook terug in het aantal openstaande vacatures in West-Brabant. Als je kijkt naar de openstaande vacatures zien we dat de logistieke sector het hardste groeit. We zien vooral een groei in de vraag naar medewerkers in de logistiek (1050 ontstane vacatures, 950 openstaande). Laders, lossers en vakkenvullers (1100 ontstane vacatures, 750 openstaande vacatures). In de technische beroepen zien we vooral vraag naar machinemonteurs (900 ontstane vacatures, 850 openstaande vacatures), elektriciens en hulpkrachten in de bouw en industrie. Veel van deze vacatures worden uiteindelijk vervult door arbeidsmigranten.

Arbeidsmigranten zijn een oplossing voor het werk waarvoor we in Nederland geen mensen meer kunnen vinden. De werkomstandigheden, begeleiding en de huisvesting van arbeidsmigranten kan vaak beter worden geregeld Momenteel is er veel vraag naar huisvesting laat ook Frank van Gool (CEO Otto Workforce en Kafra Housing weten) weten. Hij vertelt tijdens de omgevingstafel zijn visie op goede huisvesting voor arbeidsmigranten. Het probleem is dat veel huisvesting voor arbeidsmigranten wordt geregeld door mensen / bedrijven die woningen opkopen in wijken en dan bedden verhuren in de woningen. Er verblijven dan vaak veel mensen in woningen in omstandigheden die beter moeten. Kafra housing heeft een huisvestingsconcept ontwikkeld waarbij begeleiding is voor de arbeidsmigranten, er meer ruimte is per persoon en meer privacy. Iedereen kan bijvoorbeeld gebruik maken van een eigen slaapkamer.

Vanuit de verschillende stads- en dorptafels komt terug dat arbeidsmigranten geen overlast geven, maar ook niet echt van toegevoegde waarde zijn voor de kern. Hier liggen nog kansen om mensen beter te betrekken en bijvoorbeeld ook lid te laten worden van verenigingen. Dit geldt voornamelijk voor arbeidsmigranten die zich permanent of voor langere tijd willen vestigen. Uit onderzoek is gebleken dat  arbeidsmigranten ook de intentie hebben uiteindelijk te blijven werken en wonen in onze Gemeente. Momenteel is de grootste zorg het woning aanbod. Dit is zowel voor kortverblijf als voor mensen die willen blijven.

De Gemeente Moerdijk ziet deze ontwikkelingen en is gestart om arbeidsmigranten in kaart te brengen. Op deze manier kunnen ze beter begeleid worden. Ook de bedrijven die willen investeren in arbeidsmigranten komen in beeld. Samen werken ze aan oplossingen. Zoals de huisvesting voor arbeidsmigranten en de begeleiding in het sociale leven. De Gemeente Moerdijk en bedrijven zien kansen voor nette mogelijk wat grootschaligere huisvesting van arbeidsmigranten. Door het creëren van nieuwe nette huisvesting voor arbeidsmigranten bijvoorbeeld in semipermanente woningen, komen de huidige woningen weer beschikbaar voor bijvoorbeeld starters. De afgevaardigden van de stads- en dorpstafels reageerden positief om de huisvesting netjes te organiseren, zoals bijvoorbeeld Kafra Housing dat doet en willen graag in een vroeg stadium met de gemeente de dialoog voeren over wat kansrijke plekken zouden zijn in de gemeenten waarbij eventuele overlast wordt beperkt.

Wil je meer weten over dit onderwerp, heb je vragen of wil je iemand van gemeente Moerdijk spreken over dit onderwerp. Stuur een mail naar info@omgevingstafel-moerdijk.nl