Over Omgevingstafel Moerdijk

De omgevingstafel haven- en industrieterrein Moerdijk is een initiatief van en voor de bedrijven van het haven- en industrieterrein Moerdijk en de omwonenden om een open en constructieve dialoog met elkaar te voeren. Het doel is om met elkaar in gesprek te gaan en ideeen te bespreken, vragen te stellen en informatie te delen over het haven- en industrieterrein Moerdijk. In de omgevingstafel worden bijvoorbeeld inzichten gedeeld over duurzaamheid en leefbaarheid, en er wordt gesproken over actuele ontwikkelingen in en om het haven- en industriegebied Moerdijk.

De omgevingstafel komt vier maal per jaar bij elkaar en bestaat uit een brede en vaste vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven op het terrein en omwonenden.

De deelnemende bedrijven zijn ATM, Attero, Sivomatic, Stolt-Nielsen Moerdijk, Shell Moerdijk, LyondellBasell en het Havenbedrijf Moerdijk. De omwonenden die deelnemen aan de omgevingstafel zijn lid van de diverse Dorps- of Stadstafels van de gemeente Moerdijk, of zijn buren van het haven- en industrieterrein met een groot netwerk in de regio. Ze zijn afkomstig uit de kernen Klundert, Moerdijk, Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, het buitengebied en Strijen. Ook beide betrokken gemeenten Moerdijk en Strijen zijn in de omgevingstafel vertegenwoordigd. De omgevingstafel wordt voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter, Thomas Zwiers.

Wil je meer weten over de deelnemers aan de omgevingstafel? Dat kan je vinden onder Partners.

Ook jij kan meepraten en meedenken met de omgevingstafel

Hiervoor nodigen wij je van harte uit om deel uit te maken van onze community. Reageer op Facebook op de actuele berichten, deel jouw ideeen of stel vragen!